,

PKP – Ny coachingmetode hjalp mig til mere ro og overskud

 Jeg har prøvet PKP coaching hos psykolog Rikke Horsgaard, som tager udgangspunkt i krop, psykologi og filosofi. Det er en intensiv og effektiv behandling, hvor du hurtigt mærker en forskel.

PKP coaching optimerer din lykke, energi og balance

Ønsker du at opløse svære vanskeligheder i livet eller til at udvikle styrke, energi og kompetencer til at tage styring, er PKP coaching en kraftfuld og effektiv behandling.

Slip af med dit tankemylder

Er din overgangsalder medvirkende til mere bekymring og tankemylder, som påvirker din nattesøvn og livskvalitet, så få her gode råd til  hvordan du kan lære at styre tankerne og få mere ro i sindet.

Positiv psykologi hjælper dig til at se lyset i svære tider

Det kan være svært at bevare et optimistisk livssyn i disse tider, men ved hjælp af teknikker fra positiv psykologi, kan det godt lade sig gøre at vende de negative følelser til at blive mere positive.

Forstå dit mindset – har du et fixed eller growth mindset?

Dine tanke-vaner har en stor indflydelse på hvordan du opfatter dig selv og på hvordan du handler. Få her indblik i et 'fixed' og 'growth' mindset, så du bedre kan reflektere over dine handlinger.

At være introvert er ikke det samme som at være asocial

Det har taget mig mange år at finde frem til og acceptere, at en stor del af min personlighed er introvert. Dermed ikke sagt, at jeg ikke bryder mig om sociale aktiviteter, men det er ikke blandt mange mennesker jeg finder overskud, det gør jeg bedst i eget selskab.

Hverdagsmeditation – alle kan lære at meditere

Du kan sagtens lære at meditere selv og med bogen ’Hverdagsmeditation’, bliver du hjulpet godt på vej. Her får du en grundig introduktion til meditation og bliver guidet til at komme i gang.

Ingen kan forberede sig på at miste sine forældre

Det er naturens gang at miste sine forældre, men sorgen kan være ubærlig. Især fordi du ikke længere har dine forældre at søge råd og støtte hos som du har været vant til gennem livet. 
Angst

Forstå din angst og få hjælp til at håndtere den

Vi kan alle opleve at have angst fra tid til anden, men den må ikke tage overhånd og styre dit liv. Bliv her klogere på hvad angst gør ved kroppen og få gode råd til hvordan du kan tøjle den.

6 gode råd til selv omsorg i en Corona-tid

Vi skal være der for hinanden, men selv omsorg er også vigtig - og specielt i disse tider, hvor mange af os går rundt og bekymrer os. Få her inspiration til hvordan du passer på dig selv. Jeg øver mig hver dag i ikke at lade mine bekymringer…

Kunsten at give slip på sin teenager

Du skal lære at give slip. Sådan lyder det ofte fra mine venner, når jeg pylrer for meget, men jeg synes det er lettere sagt end gjort at slippe moderrollen.

4 måder du kan booste din selvomsorg

Har du tendens til at bebrejde dig selv hver gang du laver en fejl, så kan det gå ud over dit mentale velvære. Lærer du derimod hvordan du yder selvomsorg, vil du opleve at få det bedre.
,

Træn hjernen og husk bedre

Har du huller i hukommelsen og vil det lette din dagligdag hvis du kunne huske bedre, så er der godt nyt i bogen Klæbehjerne, som bl.a. guider dig til at lave hjernegymnastik.
Der skal sættes fokus på trivsel

”Jeg brænder for at vi allesammen får en bedre trivsel”

Vi skal sætte meget større fokus på trivsel blandt befolkningen, siger coach, iværksætter og foredragsholder Mette Junker. Og det kan ikke gå hurtigt nok!

Trafikstøj og larmende naboer kan gøre dig stresset og mentalt syg

Lever du i konstant eller periodevis trafikstøj eller fester dine naboer med høj musik viser en ny undersøgelse, at det kan gå ud over dit mentale helbred og øge din risiko for stress.
,

10 personlighedstræk der indvirker på dit helbred

Det er ikke ligegyldigt om du er pessimist eller optimist, for dine personlighedstræk kan afgøre, hvorvidt du bliver syg og hvor hurtigt du kommer dig.
Hukommelsen kan styrkes ved simple øvelser. Vi glemmer alle fra tid til anden, men du kan hjælpe hjernens hukommelsesproces til bedre at huske.
,

4 gode råd til at styrke din hukommelse

Få her gode råd til at få mest muligt ud af din hjernes hukommelsesproces og til hvordan du forbedre aldersrelaterede ændringer i tankefærdigheder.
,

Din fobi kan gøre dit liv besværligt

Over 10 procent af befolkningen lider af fobi som er en intens irrationel frygt, når de står over for en bestemt situation, aktivitet eller et objekt. Bliv her klogere på fobier.

Stress kan tøjles

Er du en af de mange der indimellem får stress, behøver du ikke at bekæmpe den 100 % eller flygte fra den, men i stedet lære at håndtere og anerkende stressen.
,

Ræk en hjælpende hånd og styrk din mentale sundhed

Din mentale sundhed og trivsel stiger hvis du er hjælpsom og står klar, når familiemedlemmer, venner, kollegaer eller andre har brug for din hjælp.
, , ,

Styrk din selvkontrol! Træn noget mere

Er du en af dem der fristes af kagebordet og forkæler dig selv med impulskøb du senere fortryder, så kan motion være med til at styrke din selvkontrol.
, ,

Brystkræftramte har svært ved at tale om døden

Det er lettest at tale om de praktiske ting og sværest at få sat ord på følelser og tanker om døden, viser en ny undersøgelse blandt brystkræftramte.