Der skal sættes fokus på trivsel

Jeg brænder for at vi allesammen får en bedre trivsel

Vi skal sætte meget større fokus på trivsel blandt befolkningen, siger coach, iværksætter og foredragsholder Mette Junker. Og det kan ikke gå hurtigt nok!

Min tidligere pilates instruktør ringede pludselig en dag og inviterede mig med til et show ’ Luft under vingerne’. Her stiftede jeg for første gang bekendtskab med Mette Junker. I tre timer holdt hun et veloplagt show, hvor hun delte ud af sig selv og gav publikum inspiration og redskaber til at få mere overskud og glæde i hverdagen. Der var også tid til at interviewe spændende gæster, som alle havde noget på hjerte og som hver især delte deres unikke historie med publikum. En lærerig og inspirerende aften, hvor jeg kom hjem og tænkte at hende Mette måtte jeg da klart møde igen. Og som sagt så gjort – få dage efter sad jeg i hendes gård og spurgte ind til hende og til hendes familiedrevede virksomhed The Body Mind Academy

Var ikke på den rigtige hylde

Velkomsten i de smukke lokaler på Frederiksberg er varm og imødekommende. Her emmer af god energi og mens jeg venter på Mette, læser jeg flittigt de skrevne ord som fint er rammet ind og pryder væggene.  Her står f.eks. ’Hvis bedre er muligt, er godt ikke godt nok’. Aforismer jeg kender fra Dalai Lama og Facebook, men som vi alle har brug for at høre dagligt.

Mette kommer og vi sætter os ud i solen. Hun er fuld af entusiasme og stråler mens hun fortæller om deres mission og hvordan det hele startede.

”Efter gymnasiet kom jeg mere eller mindre tilfældigt i lære som bankassistent. Egentlig var det underligt, at jeg kom til at arbejde i en bank, da det med tal aldrig har været nemt for mig. En dag fik jeg mulighed for at avancere til at blive valutadealer og jeg bed på. Jeg blev udstationeret i London og kom ind i en verden der krævede skarpe albuer” fortæller Mette, som før hun flyttede til London havde mødt sin kommende mand Peter Junker.

Overfald blev vendepunktet

Valutaverden var hård og mandsdomineret, men Mette affandt sig i miljøet og blev faktisk en rigtig dygtig dealer. Men en sen aften på vej hjem blev hun overfaldet, og det blev vendepunktet for hendes liv. En fremmed mand forgreb sig på hende og trak hende ind i en busk.

”Jeg fik en ’ud af kroppen’ oplevelse, som om det ikke var mig der lå der. Det var fuldstændig urealistisk. Heldigvis slap han grebet og fortrød, men selv om det ikke endte med en voldtægt var jeg så rystet at jeg dårligt kunne tale og gå. Dagen efter kom jeg for sent på arbejde, hvilket var uhørt i den branche, så min chef hev mig til side og spurgte mig hvad der var galt.”

Chefen fik iværksat psykologhjælp, men Mette havde det så dårligt, at hun tre uger efter overfaldet flyttede hjem til Danmark. Hun fortsatte som valutadealer og troede at hårdt arbejde kunne bearbejde overfaldet.

”Jeg ville løbe fra det hele ved at køre mig selv så hårdt, at jeg ikke havde overskud til at tænke over noget som helst, men det blev det kun værre af”.

Efter flere overvejelser stoppede Mette i branchen. Derefter begyndte en lang rejse i personlig udvikling.

Sammen er vi stærke og skaber bedre trivsel

Først uddannede Mette sig som zoneterapeut, men da en god veninde og mentor en dag spurgte hende om hun så skulle nusse fødder resten af sine dage, vidste Mette at hun ville mere end dette.

Mettes mand Peter, som var ansat i en bank, interesserede sig også for personlig udvikling. Inden de fik børn, tog de sammen til USA og uddannede sig begge til coach hos filosof og én af verdens førende coaches Bob Procter.

Det blev startskuddet til at grundlægge The Body Mind Academy som så dagens lys i 2004.

”Nøgleordet for vores drivkraft er at vi sammen kan meget mere. Alle er unikke hver for sig, men sammen gør vi forskellen. Hjertet er drivkraften og hjernen er midlet”, fortæller Mette.

Fokus på trivsel

Mette er en utroligt givende person og hendes hjerte brænder for at flere kommer til at trives bedre i hverdagen. Alt for mange mennesker tynges af negative tanker og mistrives, hvilket også gælder børn.

”Det er så vigtigt, at vi deler ud af vores historier, for at vi kan give og lære af hinanden. Vores historier binder os sammen og i mine trivselsshows vil jeg gerne have at folk går derfra velvidende, at de ikke er alene med deres problemer. Jeg vil gerne have at folk åbner deres hjerter og lytter til hvad der føles rigtigt. For er hjertet med, kan du fokusere på mulighederne og ikke begrænsningerne”, forklarer Mette.

Vend negative tanker til positive

Vi har 60 til 80.000 tanker i løbet af et døgn og 70 procent af dem er negative. Det kræver en indsats at få vendt tankerne til at være positive, men ved vedvarenhed og den rigtige støtte kan det lade sig gøre.

”På hver en tanke er der tilknyttet en følelse, og ved at dykke ned i den følelse bliver du klogere på dine handlingsmønstre. Når du bliver klogere på dine følelser og reaktioner, kan du lettere ændre dem”, siger Mette.

”Vi kommer ofte med nedsættende bemærkninger til hinanden, og det er der ingen der har glæde af. Taler vi negativt til vores børn flere gange om dagen, kan det forårsage at de får et lavt selvværd.”

I Mettes familie benytter de sig af ’De 3 positive’. Det går i al sin enkelthed ud på at for hver gang man har sagt noget negativt til sig selv eller til en anden i familien, skal det efterfølges af tre positive udsagn. På den måde overskygges de negative kommentarer, og det bliver det positive der huskes.

Mettes 7 principper

Mette er overbevist om at alt hvad vi giver ud, kommer tilbage, og at vi ved at gentage at vi er gode nok over for os selv og hinanden, kan gøre en forskel. Derfor er det også hendes mission at få folk til at føle sig værdsat og elsket. Og med det har hun udarbejdet 7 principper som du kan få glæde af at læse igen og igen.

Du skal vide at:

 1. du er lige som du skal være
  2. du er aldrig alene
  3. alt er i den skønneste orden
  4. følg dit hjerte og blæs på hvad andre tænker
  5. drøm stort, sig det højt og gør noget ved et
  6. løb aldrig tør for strøm
  7. en ting ad gangen, det vigtigste først

Fakta

I dag tilbyder The Body Mind Academy  både kurser, uddannelser og familiecamps.

Mette holder derudover sine Trivselsshows ’Luft under vingerne’ som næste gang er til efteråret i cirkusbygningen i København. –  søndag d. 28. oktober. Ultimo juni starter billetsalget på hendes hjemmeside mettejunker.dk

Det er Mettes ønske at binde generationerne sammen, så showet er både for børn, unge, voksne og seniorer. Mette har planlagt 3 Trivselsshows i 2019 i Cirkusbygningen, hvor hun også vil nominere ildsjæle rundt omkring i Danmark, som har gjort en forskel for trivslen. Det er vigtigt at vi anerkender de tiltag, der er med til at løfte trivslen i Danmark.
Derudover planlægger hun et stort trivselsshow 11. januar i 2020 med plads til op til 10.000 gæster.

Hver morgen kl.6.15 kan du følge hendes livemeditation med næring til både krop, sind og sjæl  ’Soul Journey2020’ på Facebook. Du kan tilmelde dig HER