Velkommen til et Sundt Kvindeliv

Her finder du alt det, som jeg selv synes er en del af et sundt liv for den modne kvinde.

Med en baggrund som redaktør for diverse livsstilsmedier for kvinder, har jeg beskæftiget mig med alt fra sundhed og psykologi til sygdomme og kosmetiske indgreb, og det vil jeg gerne formidle videre til dig.

Jeg kommer ikke med et opråb om at leve i askese og udelukkende spise skyr og fedtfattige produkter samtidig med at skulle overkomme et maratonløb. For mig handler sundhed mere om at få det bedste ud af livet med de ressourcer, der er til rådighed. Jeg mener, at du sagtens kan nyde et glas vin og et stykke chokolade uden efterfølgende at skulle kvæles af dårlig samvittighed. Og selvom det er sundt at løbe, kan du også løbe fra livet, så jeg mener klart at motion også skal dyrkes af lyst og ikke af tvang.

Da jeg blev ramt af brystkræft, væltede skyldfølelserne ned over mig. Havde jeg ikke spist sundt nok, havde jeg drukket for meget rødvin, havde jeg været for stresset og ikke lyttet nok til min krop?

Selvbebrejdelser var der mange af, men konklusionen er nok at ingen af delene behøver at have haft nogen som helst indflydelse. For i de store træk har jeg altid levet sundt og dyrket motion, men du kan leve nok så meget efter tidens sundhedstrends og alligevel blive ramt af kræft eller anden sygdom. En sund livsstil kan ikke altid forhindre, at du bliver syg.

Derimod kan du lære at favne livet, leve et liv i balance og prøve at finde ro med dig selv.

Om det så indbefatter maratonløb eller zen-moments, slankeprodukter eller en god bøf – det bestemmer du selv. Det vigtigste er, at du finder ud af hvad der virker for dig. Så længe du er i balance og har velvære i din krop, mener jeg ikke, at du skal lade dig diktere, hvad der er rigtigt og forkert. Det er heller ikke min intention med denne side.

Jeg vil derimod gerne inspirere, oplyse og komme med gode råd, som du så kan håndplukke af og bruge som det passer dig.

/Lone Gjørtsvang