,

5 veje til at grine og booste din sundhed

Få dig et godt grin og beskyt dig selv mod følelsesmæssige problemer som f.eks. angst og depression, samtidig med at du også får et stærkere hjerte.

En god latter forlænger livet – er et kendt ordsprog, men er det nu også rigtigt?

Ja, hvis du spørger den amerikanske latterlærer Lynda Tourloukis, som mener at du vil få det bedre fysisk og psykisk, hvis du flittigt bruger dine lattermuskler.

Lynda Tourloukis har afholdt flere latterworkshops, og har efterfølgende konkluderet, at fordelene ved et godt grin er vidtrækkende og at latter har en helbredende virkning. Bl.a. kan latter forbedre dit hjerte og beskytte mod følelsesmæssige problemer som f.eks. depression.

Fordele ved latter

Mentalt: Du kan højst sandsynligt ikke grine dig ud af en depression, men er du moody, så prøv at se det fra den humoristiske side. En af ​​de mange fordele ved latter og at have god sans for humor er, at de fjerner dig fra de negative tanker der kan føre til en depression. Og som en ekstra bonus, viser forskning, at mennesker der bruger humor til at bekæmpe stress føler sig mindre ensomme og tænker mere positivt om sig selv. En anden undersøgelse viser, at humørterapi er lige så effektivt som antipsykotiske lægemidler – minus bivirkninger – hos patienter med demens.

Fysisk: Selv om man endnu ikke kan sige, at latter holder lægen væk, viser undersøgelser, at folk med et positivt sind og som griner meget har tendens til at være ved et godt helbred. Latter er også en af ​​de mest almindelige anvendte komplementære behandlingsformer blandt kræftpatienter, der finder at en af ​​fordelene ved latter er en forbedret livskvalitet.

Latter kan også være sundt for dit hjerte. Nogle undersøgelser viser at når du griner, vil dit blodomløb øges, muligvis pga. af frigivelsen af ​​endorfiner. Endorfiner modvirker negative følelser og stress og udskilles f.eks. når du træner, lytter til musik og har sex.

Få latter ind i dit liv

Hvis du ikke lige synes der er noget at grine over, må du gøre en bevidst indsats for at få latter ind i dit liv. Er det hårde tider på hjemmefronten, pengepungen eller arbejdssituationen, så tag en pause fra grublerierne – for de fører alligevel ikke altid til at du får det bedre.

Du kan med fordel:

– leje én sjov film, læse en humoristisk bog eller se en sjov serie fra a til z

– tilbringe tid med sjove mennesker

– opsøge steder, der hjælper dig med at huske gode tider, der fik dig til at grine

– eller du kan opsøge en latterklub og lære fordelene ved latter, og grine sammen med andre. Det kan nogle gange være svært at grine for sig selv, medmindre du har lært at praktisere det

– prøv latteryoga. Denne specialiserede kombination af vejrtrækningsteknikker og udånding skaber et selvforskyldt grineflip, der giver alle fordelene ved latter

Vil du vide mere, kan du kontakte en latterklub i nærheden af dig her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *