,

Akupunktur hjælper mod inkontinens

Rigtig mange kvinder døjer med stressinkontinens, som er et ufrivilligt tab af urin, når man blandt andet nyser eller hoster. Men nu er der gode nyheder, for et nyt studie fra Kina viser, at akupunktur hjælper med at forbedre symptomer på stressinkontinens.

Akupunktur er en ca. 3000 år gamle kinesiske alternative behandlingsmetode, som mange tyr til hvis den almene medicin ikke virker. Akupunktur er et centralt element i traditionel kinesisk medicin og mange kinesere får akupunktur selvom de ikke har en decideret skavank, men bruger det som forebyggelse af diverse sygdomme.

Ved akupunktur bliver der indsat tynde nåle ind i huden for at stimulere specifikke kropspunkter. Tidligere undersøgelser har bevist at akupunktur kan være godt mod f.eks. forstoppelse, depression og hedeture. Andre undersøgelser viser at det også kan øge frugtbarheden, når problemet ikke skyldes polycystisk ovariesyndrom.

“Det nye studie viser at akupunktur mod stressinkontinens antyder, at det kan være en rimelig god og ukompliceret behandling med en meget lav risiko for bivirkninger og derfor værd at forsøge inden man overvejer at blive opereret,” siger vicedirektør ved U.S. National Center for supplerende medicin, David Shurtleff. Han er medforfatter på en kommentar til studiet.

Han tilføjer at der generelt mangler mere forskning på området, men at de nye studier ser lovende ud.

I undersøgelsen fik ca. 500 kvinder, der havde symptomer på stressinkontinens 18 almindelige behandlinger med akupunktur eller akupunktur med elektrisk stimulering. Nålene blev anbragt tæt på ryggen og i den bagerste del af bækkenet mellem hofterne. Kvindernes gennemsnitlige alder var 55 år. Efter seks uger var der mindre symptomer og efter 24 uger var der en klar forbedring.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *