,

Tunge, trætte og urolige ben – få hjælp med hestekastanje

Oplever du efter en lang arbejdsdag, køre- eller flyvetur at få hævet, tunge og urolige ben, kan et naturlægemiddel med hestekastanje hjælpe dig.

Det er intet problem, når du står op om morgenen. Der er dine ben slanke og lette, men efter en stillesiddende arbejdsdag, en lang flyve- eller køretur, ser det anderledes ud. Dine ben hæver til ugenkendelighed, føles trætte, og du mærker en uro i benene om aftenen.

Generende og forstyrrende

Det er meget ubehageligt at mærke, benene hæver og bliver tunge og trætte. Jeg kender det alt for godt selv, og det kan være frygtelig generende. Har jeg siddet ned hele dagen foran computeren, hæver mine ben til stolper, og de føles tunge og trætte. F.eks. er det umuligt for mig at få mine ridestøvler på efter en lang dag på kontoret.

Om aftenen, når jeg har sat mig til rette i sofaen og glæder mig til at se en god film, begynder mine ben ofte at protestere. Jeg får en ubeskrivelig trang til at bevæge benene og skifter hele tiden stilling til stor gene for alle andre i rummet. Og lige meget hjælper det, for efter at have roteret rundt med benene, kribler og snurrer det igen efter få minutter.

Venekredsløbet bliver belastet

Din krop indeholder 4-5 liter blod, som konstant løber i blodårerne og pumpes rundt i kroppen og igennem organerne. Et godt blodomløb er væsentligt for dit velvære, så dine organer og lemmer kan fungere optimalt. Bliver venerne belastet, så blodomløbet fungerer dårligt i benene, kan du opleve at få ubehag og uro.

Der kan være flere forskellige årsager til dårlig blodcirkulation i benene. F.eks. kan åreforkalkning og åreknuder være én af forklaringerne, men du kan sagtens være sund og rask og have et dårligt blodomløb. Det behøver hverken være betinget af åreknuder eller åreforkalkning eller som mange fejlagtig tror, vægtstigning eller højhælede sko. I rigtig mange tilfælde skyldes problemer med venekredsløbet, at du sidder stille for meget og for længe.

Hestekastanje hjælper

Jeg har prøvet naturlægemidlet Aesculaforce Forte, og jeg må sige, at det har en god virkning. Mine ben hæver mindre og jeg mærker mindre uro i benene om aften – jeg sover også bedre, fordi uroen er væk.

Aesculaforce Forte er godkendt til afhjælpning af kramper, uro, hævelser, jævnlig kløe og tyngdefølelse i benene. Det er baseret på udtræk af hestekastanjefrø fra nøje udvalgte træer. Hestekastanjen indeholder det aktive stof, aescin, som har en positiv indvirkning på venekredsløbet i benene. Aescin opstrammer og styrker blodårerne, samtidig med at uro i benene, kløe og nattekramper lindres.

Hestekastanjefrø er afprøvet i en række randomiserede undersøgelser over for placebo. I disse undersøgelser reducerede hestekastanjefrø læg- og ankelomkreds samt symptomer, som smerter, kløe, træthedsfølelse og spænding betydeligt bedre end placebo. (kilde: pro.medicin.dk)

A.Vogel Aesculaforce® Forte 60 tabl. Koster 289,95 kr.

Du kan købe Aesculaforce Forte HER

5 ting du selv kan gøre mod uro i benene:

  1. Strækøvelser før du sover

Små strækøvelser kan mindske generne, før du lægger dig til at sove. Støt hænderne mod væggen, stå skråt, sæt den ene fod længere bagud end den anden og stræk bagsiden af læggen ved at presse hælen mod gulvet. Gør det samme med den anden læg. Gentag det flere gange, indtil du mærker en forskel.

  1. Drop koffeinen

Kaffe, te, chokolade og cola kan give dig energi i de sene aftentimer, men kan desværre også gøre dine uro i benene værre. Husk at nogle mennesker er påvirkelige af koffein 12 timer efter indtagelsen.

  1. Motion hjælper

Find en motionsform, der passer til dig og træn lidt hver dag. Du bør ikke overdrive din træning eller træne før sengetid, for så risikerer du, at dine symptomer bliver værre. En undersøgelse har vist, at lidt træning hver dag medfører mindre uro i benene.

  1. Gå en lille tur

Det er umuligt ikke at bevæge benene, når uroen melder sig, men i stedet for at skifte stilling hele tiden, så rejs dig op gå en lille tur eller ryst dine ben. Det kan sommetider hjælpe.

  1. Massér dine ben

En let benmassage kan føles lindrende. Du kan selv massere dine lægge eller få din nærmeste til at give dig en massage før du skal sove. Brug eventuelt en beroligende olie. Massagen får dine muskler til at slappe af og gøre trangen til at bevæge benene mindre.

Fakta

Magnesium
Nogle har også gavn af et tilskud magnesium, som i visse tilfælde kan behandle symptomerne på urolige ben. Magnesium er vigtig for at muskler lettere kan slappe af, og det er kendt for at afhjælpe muskelkramper. Magnesium bidrager nemlig bl.a. til en normal muskelfunktion.

Biorto Magnesium 90 kps. koster 109,95 kr.

Du kan købe magnesium HER

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *