Dit tarmmiljø har stor betydning for din trivsel

Reklame

De fleste af de 100 billioner bakterier du har i dit tarmmiljø, arbejder for din sundhed, men med alderen ændres tarmfloraen og det kan gå ud over dit velvære.

Vidste du, at 80 procent af dit immunforsvar findes i din tarm og hver bakteriegruppe har indflydelse på din vægt, dit humør og din generelle sundhed. Derfor er det helt afgørende at du har en stor diversitet af bakterier i tarmen.

Dit tarmmiljø ændrer sig med alderen

Ved fødslen fødes vi alle med en steril tarm, men under fødslen og amningen tilføres mælkesyrebakterier og bifidobakterier fra din mors bryst, hud, skede og endetarm. Det giver dig en tarm med et rigt og levedygtigt tarmmiljø. Med årene vokser antallet af bakterier, og som voksen skulle din tarmflora gerne indeholde mange forskellige bakterier, heraf de gode bakterier, også kaldet mælkesyrebakterier.

Desværre falder tarmens naturlige sammensætning af mælkesyrebakterier, når du bliver ældre og det kan gå ud over din evne til at optage næringsstoffer og samtidig svække dit immunsystem.

God kost er afgørende

Det er vigtigt at spise en god og varierende kost for at opretholde et sundt tarmmiljø. I en travl hverdag, sker det ofte at vi får for få fibre, for mange hurtige kulhydrater og tilsætningsstoffer. Alt sammen noget der skaber ubalance i tarmmiljøet. Det gælder også hvis du flere gange har været på kur, hvor du har undladt forskellige fødevarer. Spiser du ikke varieret nok, vil de dårlige bakterier tage pladsen op for de gode. Og er der ikke nok af de gode bakterier, vil det gå ud over din optagelse af næringsstoffer og i sidste ende forringe din sundhed.

Mælkesyrebakterier hjælper fordøjelsen

I perioder kan vi alle have brug for et tilskud af de gode bakterier for at opretholde en god fordøjelse og et sundt tarmmiljø. I sær fordi den samlede mængde mælkesyrebakterier flader markant md alderen. Det er særligt de såkaldte bifidobakterier, der reduceres væsentligt.

To nye skræddersyede produkter til dit tarmmiljø

Duolac vitalitet 50+ kaps

Her får du 10 mia. mælkesyrebakterier (heraf 6 mia. bifidobakterier) fordelt på seks forskellige mælkesyrebakteriestammer.
Derudover er der tilsat:
– C-vitamin, der bidrager til immunforsvarets normale funktion og til at mindske træthed og udmattelse
– D-vitamin, der bidrager til at vedligeholde normale knogler
– Prolac-T (varmebehandlede mælkesyrebakterier – 50 mg)

Duolac Mikrobiom 12 – til dig der i perioder har et særligt behov

Her får du 20 mia. mælkesyrebakterier fordelt på 12 nøje udvalgte forskellige mælkebakteriestammer, der sikre den største diversitet.

Derudover er der tilsat:
– C-vitamin, der bidrager til immunforsvarets normale funktion og til at mindske træthed og udmattelse
– B1-vitamin, som bidrager til et normalt energistofskifte
– B2-vitamin, som bidrager til et normalt energistofskifte
– B6-vitamin, som bidrager til et normalt energistofskifte

Du kan købe Duolac 50 + Vitalitet og Duolac Mikrobiom 12  HER

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *