,

De bedste makeuptips til dig på 45+

REKLAME
Du skal ikke sminke dig yngre, men flytte fokus fra alderens tegn ved at fremhæve dine gode sider. Få her makeuptips til at lægge en flot makeup på moden hud.

Jeg har altid elsket at eksperimentere med makeup og alle de år, hvor jeg som journalist og tilrettelægger har været med på fotoshoots og tv-optagelser, har jeg altid kigget makeup-artisterne over skulderen. Jeg er også selv flere gange blevet sminket af professionelle. Sidste gang jeg fik taget pressebilleder fik jeg lagt makeup af dygtige makeupartist Trine Højer.  Jeg synes hun lagde en perfekt makeup på mig– ikke for meget og ikke for lidt.

Er du over 40, er det vigtigt, at du ikke fremstår som én der prøver at se yngre ud ved at lægge makeup, som dengang du var i tyverne. Det holder ikke. Du skal fremhæve dine positive sider og bruge  en makeup, som matcher din alder. Det kan så godt være, at du skal bruge lidt mere tid og gå efter nogle andre mærker og farver – men resultatet bliver flottere og mere naturligt.

Makeuptips: Din hud

 

Vi ved at en moden hud lettere bliver tør og har brug for masser af fugt. Derfor er det et ’must’ at du bruger en god og nærende dagcreme og foundation som nærer, plejer og ikke lægger sig i linjer og rynker.

Få en smuk og naturlig glød
Vil du gerne give huden en ekstra glød, kan du prøve denne skønne Illuminating Effect Fluid med lysreflekterende pigmenter. Brug den som en base til hele ansigtet, dub den på kindbenene eller under øjenbrynene eller bland den i din yndlings-foundation.

Illuminating Effect Fluid med lysreflekterende pigmenter fra Lavera. Pris 125 kr. for 30 ml.

Brug en god primer
En primer udglatter ujævnheder, minimerer synlige porer, giver glød og binder makeuppen til din hud, så den er pæn i længere tid. Din primer skal på efter din dagcreme og før din foundation. Denne Illuminating Primer giver en mat effekt, samtidig med at den lader huden ånde.

Illuminating Primer fra Yves Rocher. Pris 149 kr. for 25 ml.

Undgå at huden skinner
Jeg har altid været stor fan af mineralfoundation, som jeg blev introduceret til for mange år siden. Min hud får en flot og ens overflade, og jeg undgår at huden skinner. Mineralfoundation er perfekt til at få et lækkert og naturligt look. Men husk at bruge en god børste.

IDUN Minerals Face Foundation består af 100 % højtoprensede mineraler, er vandafvisende og med SPF15. Findes i 18 nuancer og koster 319 kr.

 

Makeuptips –  Dine øjne

 

Nu hvor du er blevet ældre, er det helt naturligt at du har fået flere rynker omkring øjnene og at øjenlåget hænger en anelse. Derfor skal du også være opmærksom på, hvordan du lægger en flot øjenskygge og en god huskeregel er:

  • Brug ikke for lyse øjenskygger
  • Brug gerne halvmatte/matte, naturlige farver til øjne
  • Undgå øjenskygger med glimmer
  • Brug en vandfast øjenskygge eller eyeliner, hvis du har tendens til at øjnene løber i vand

Øjenskygger med et flot finish
Jeg har altid selv været glad for brune farver og elsker denne presset øjenskyggepalette i 4 brunlige nuancer fra IDUN Minerals. Den findes i 4 forskellige farvekombinationer

IDUN Minerals Eyes Palette Lejongap Box. Pris 179 kr.

Yves Rocher lancerer en helt ny kollektion af monoøjenskygger med risekstrakt, der gør farverne vibrerende og klare. Kommer i 60 forskellige farver.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow 64 Figue mat. Pris 89 kr.

Laveras makeup-produkter fremhæver et intensivt og naturligt look og kommer i naturlige fabelagtige farver. Lavera fokuserer på økologiske og plejende egenskaber i makeuppen, som er uden unødig kemi.

Lavera BeautifulMineral Eyeshadow MattnMauve. Pris 55 kr.

Skjul de mørke render
For at dække de mørke render under øjnene, kan det være nødvendigt at bruge en oplysende concealer til øjenområdet. Denne concealer fra IDUN Minerals er yderst effektiv. Den er nem at anvende og giver et flot og ensartet resultat.

IDUN Minerals Perfect Under Eye Concealer. Pris 125 kr.

Lange vipper er et ’must’
Det er altid flot med lange vipper og denne mascara er beriget med elemigummi, som forlænger, bøjer og fikserer vipperne. En meget smal og fin mikrobørste fanger selv de allermindste vipper for maksimal effekt.

Yves Rocher Mascara Vertige Longueur. Pris 149 kr.

Læs også: Den optimale hudpleje efter menopausen

Makeuptips – dine bryn

 

Bryn er blevet det nye sort og der findes snart ikke en ung kvinde, som ikke har markeret øjenbryn. Jeg synes det skal være lidt med måde, når man er ældre. Derfor vil jeg anbefale at optegne brynene uden at det bliver for voldsomt.

Pleje til øjenbrynene
Øjenbrynene skal først og fremmest plejes og her kan du bruge en øjenbrynsgel fra IDUN Minerals der gør brynene fyldigere.

IDUN Minerals Perfect Eyebrow Gel closed Light. Kommer I tre farver. Pris 159 kr.

Definer dine bryn
Til at optegne dine bryn, kan du anvende en øjenbrynsmascara, som definerer øjenbrynene og giver dem en naturlig farve. Eyebrow Mascara har en lille børste, som gør det nemt at forme og fiksere alle hårstrå. Definer dine øjenbryn ved at påføre mascaraen fra den inderste del af øjenbrynet og ud mod spidsen ved hjælp af den lille børste. Testet under kontrol af øjen- og hudlæger.

Yves Rocher Eyebrow Mascara 01 Chatain. Pris 100 kr.

Makeuptips – dine læber

 

Jane Iredale, som er en kendt amerikansk makeupartist sagde engang til mig, at når du bliver ældre, skal du passe på med de skrig røde læber, for de kan få dine læber til at syne mindre. Personligt har jeg, uanset alder, altid bedst kunne lide de lyse farver.

Husk at bruge lipliner
Når du sminker læberne, er det vigtigt at bruge en farvet læbeblyant til at optegne læberne så læbestiften ikke løber ud og lægger sig i de fine linjer. Jeg kan anbefale en nude-farvet lipliner fra Yves Rocher, som er let at påføre og som både fremhæver og forbedre læbernes form. Pennens høje præcision og lange holdbarhed giver et rigtig professionelt resultat, samtidig med at plejende jojobaolie gør læberne bløde og dejlige. Fås i fem farver og er velegnet til både matte og skinnende læbestifter.

YvesRocher Automatic Lip Liner 71 Bois De Rose. 89 kr.

Mat finish
Skal du have lidt mere farve giver denne læbepen en mat effekt og holder i lang tid.

Lavera Natural Mattn Stay Lips Mattn Red. Pris 90kr.

Lang holdbartid
Lækker læbestift, der giver smukke læber. Creme Lipsticken er let og behaglig og indeholder beskyttende E-vitamin, nærende sheasmør samt multebærolie, der giver en langvarig farve og fin glans. Og så er den parfumefri.

IDUN Minerals Transparent Lipstick Ingrid Marie. Pris 169 kr.

 

Oplysning om forhandlere

  • Lavera. Nærmeste forhandler oplyses på  70 23 66 30
  • Yves Rocher. Forhandles HER  og nærmeste forhandler oplyses på 33 33 04 70
  • IDUN Minerals forhandles i udvalgte butikker landet over samt på flere online-shops herunder matas.dk. Nærmeste forhandler oplyses på 22 28 66 00

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *