Jeg elsker cæsarsalat som kan laves i mange variationer, men med min opskrift går du ikke galt i byen, for den hitter altid. Få her min variation samt opskriften på en marinade til kyllingen, som selvfølgelig skal grilles og toppe salaten.

Første gang jeg smagte cæsarsalat var på en af mine mange ture til USA. Sidenhen er salaten blevet populær herhjemme, og kan findes på stort set alle menukortene på cafeerne.

Salaten blev skabt af restauratøren Caesar Cardini, som var en italiensk immigrant, der både drev restauranter i Mexico og USA. Men det var på en af hans mexicanske restauranter i Tijuana, at cæsarsalaten første gang så dagens lys.

Min opskrift er taget fra den oprindelige, men dressingen er lidt stærkere, hvilket giver salaten mere smag end de udvandede udgaver du ofte finder på cafeerne.

Opskrift til 4 personer

2 romainesalater

4 styk kyllingebryst

Revet parmesanost – en god håndfuld

Croutoner – du kan købe dem i flere varianter eller lave dem selv

DRESSING

1 fed hvidløg

3 pasteuriserede æg

olivenolie

4 ansjosfileter

1 tsk Sennep

1 lille sjat Worcestershire sauce

1 lille håndfuld revet parmesan

MARINADE TIL KYLLINGEN

4 spsk olie

11⁄2 spsk vineddike

1-2 fed hvidløg

1⁄2 -1 citron

3-4 spsk revet parmesan

4 personer)

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne til marinaden og hæld det i en frysepose sammen med kyllingen og lade det trække en time. Blend alle ingredienserne til dressingen undtagen olivenolien. Den hældes langsomt i den blendede masse under omrøring til sidst. Vask salaten og anret den på 4. tallerkner.

Server: Kom først dressingen på salaten, derefter kyllingen, drys med parmesan og top med croutoner.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *