høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges hører til en af mine  livretter. Det er nemt at lave, behøver ikke koste en formue og jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kan lide det.  

Høns i Asparges har været min livret siden jeg var barn. Jeg fik det altid, når jeg var på besøg hos min mormor og morfar. Min mormor kastede sig sjældent ud i avancerede retter og hun var ikke særlig ferm i et køkken.  Hun tog den nemmeste udvej, modsat mange fra hendes generation som syltede og bagte i ét væk. NOP – her var ikke noget med at koge suppe på grøntsager. Suppen var mere en tyk klistret cement blanding, jævnet med smørboller og maizena. I dag ville jeg nok have rynket på næsen, men dengang spise jeg det med stor velbehag.

Sundt og sprængfyldt af smag

Jeg har ikke videreført min mormors opskrift på høns i asparges. I dag bruger jeg grøntsager til suppen og selv om det tager lidt mere tid, så kræver det ikke den store kogekunst at tilberede høns i asparges.

Det bruger jeg:

–  1 økologisk kylling skåret i stykker

– 3 gulerødder

– 1 porer

– 1 løg

– 1 bundt persille

– lille håndful peberkorn

– 3 laurbærblade

– lidt maizena til jævning

– 1 bundt hvide eller grønne asparges – du kan også bruge aspargessnitter fra dåse. Husk i så fald at bruge vandet til suppen.

– Tarteletter – jeg køber altid, da jeg ikke har tålmodighed til at bage

– salt og peber

Læs også: Det bør du vide om asparges

Sådan gør du:

Skær kyllingen i stykker og kom dem i en stor gryde sammen med alle de rensede grøntsager. Tilsæt peberkorn og laurbærblade og dæk det hele til med vand. Lad det hele koge under låg i en time.

Tag kyllingen op og pil den. Opbevar  kyllingen på en tildækket tallerken eller frysepose til suppen er klar. Si alle ingredienserne fra suppen og kassér dem. Jævn suppen med maizena og tilsæt salt og peber. Rens og skær arpargsene og lad dem koge få minutter i suppen. Lun tarteletterne i ovnen og tilsæt kyllingen i suppen. Lun det hele op, så det er klar til servering.

Tag de varme tarteletter ud af ovnen, kom fyldet i og pynt med hakket persille.

MUMS – og velbekommen.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *