Serum er godt for at bekæmpe aldringtegn

Derfor bør du bruge serum til huden når du bliver ældre

Er du træt af rynker og brune pletter, og mangler din hud glød og glans, så giv den et ekstra vitaminskud ved at tilføre huden et serum.

Mange ting bliver bedre med alderen, men én ting er sikkert, vores hud bliver desværre ikke pænere. Den bliver rynket, får brune pletter, pigmentforandringer bliver tydeligere og generelt bliver huden mere glansløs og trist at se på.

For at trodse nogle af de problemer huden giver i takt med at alderen skrider frem, er det en god idé at krydre din daglige hudpleje med et serum.

Hvad er serum?

Serum er en let olie – eller vandbaseret creme, som nemt absorberes i huden. Den kommer typisk i små flasker med pumpe og du skal kun bruge få dråber til at smøre ud i hele ansigtet. Serummet skal bruges efter rensning og før du lægger din fugtcreme.

Serummets formål er at give huden et koncentreret skud vitaminer og effektive ingredienser til at give en mere dybtgående pleje af et særligt problem. Serummet kan derfor aldrig erstatte din daglige fugtighedscreme. I modsætning til en fugtighedscreme har et serum en lipidopløselig base, der får de aktive ingredienser til at trænge ind i huden.

“Jeg anbefaler alle kvinder at bruge et serum, når de har passeret de fyrre. Det giver den bedste anti-agning pleje af huden, hvor en almindelig fugtcreme og solcreme ikke altid er nok,” siger dermatolog Dr. Waldman fra Harvard Medical School.

Hvilket serum skal jeg vælge?

Nogle serummer består af baseelementer, mens andre, herunder dem, der retter sig mod tegn på aldring, består af kombinationskomponenter.

“Jeg bruger og anbefaler serum, der har en kombination af vitamin C, E-vitamin og ferulinsyre,” siger Dr. Waldman.

“Der findes gode undersøgelser, der viser at især C-vitamin kan mindske brune pletter, oprette skader fra ultraviolette stråler og stimulere væksten af nyt kollagen.”

Andre gode serummer som kan reducere rynker indeholder antioxidanter, herunder polyfenoler og resveratrol.

Vil du bekæmpe pigmentforandringer og brune spots, så se efter formler, der kan lyse og lette mørke pletter, herunder serum som indeholder kojinsyre og glykolsyre. Hvis din hud er, tør og skællende, skal du bruge et ansigtsserum med E-vitamin, niacinamid og glykolsyre. Se også efter ceramider, som er fede molekyler, der hjælper med at holde på fugten i huden. Andre gode og effektive serum, kan indeholde hyaluronsyre, kollagenpeptider, epidermale vækstfaktorer eller stamceller.

Læs også: DERFOR KAN BAKTERIER VÆRE GODT FOR HUDEN

Virke serum ens?

Ikke alle serum er ens og lige effektive, men afhænger af de aktive ingredienser, formuleringen og sammensætningen, de står af. Priserne på serum varierer fra et par hundrede kroner til flere tusinde kroner.

“For at være ærlig tror jeg ikke prisen gør den store forskel,” siger Dr. Waldman og tilføjer at det er vigtigere at læse etiketten og finde ud af, hvilke ingredienser serummet indeholder.

Du skal også være opmærksom på at et serum lettere kan få din hud til at slå ud, da koncentrationen af aktive stoffer er betydelig større end den du finder i en almindelig creme. Derfor er det en god idé at teste et lille hudområde inden du smører serummet ud i hele ansigtet. Og husk ikke at kombinere et syreholdigt serum med andre produkter, der også indeholder syrer. Det kan gøre din hud rød og irriteret.

Kilde: health.harvard.com