GO Green

Vil du også gerne starte året med at spise mere grønt, så er der rig mulighed for at blive inspireret i Jamie Olivers nye kogebog, som byder på masser af grønne retter.

Jeg ved ikke om jeg nogensinde bliver vegetar, men jeg vil frygtelig gerne skære ned på kød. Derfor blev jeg også glad, da jeg fik Jamie Olivers nye kogebog, Grønt, i hånden. Her er der virkelig mange gode grønne retter som er værd at prøve af.

Inspireret fra hele verden til de grønne retter

Hvad du end synes om Jamie Oliver, kan man ikke fratage ham hans energi, når han kaster sig ud i nye projekter. Om det er for at ændre kosten på skolerne, lære at lave original mad med italienske mammas eller denne gang, hvor han har rejst verden rundt og ladet sig inspirere af verdens bedste vegetarkokke.

Han har arbejdet på bogen, Grønt, i otte år og hans mission er at få flere til at tænke over den mad vi spiser og samtidig få os til at spise mere grønt og vegetarisk. Og det er vel ikke så skidt endda, for uanset om du vil spise grønnere pga. miljømæssige årsager, vil der altid være en stor gevinst at vinde rent sundhedsmæssigt ved at anvende flere grøntsager i kosten.

Læs også: Boost din sundhed med grøntsager

De grønne retter gør dig mæt og glad

De fleste har travlt og ofte er den daglige madlavning noget der bare skal overstås. Det med at kaste sig ud i nye ingredienser og prøve nye retter af, kræver overskud og tid. Noget de fleste af os mangler. Og kød mætter bare godt og med lidt kartofler eller pasta til, så er den middag klaret på ingen tid.

Men, men – ifølge Jamie Oliver behøver der ikke komme bøf på tallerkenen hver gang du skal trylle middagen frem. Vegetariske retter kan være ualmindelig lækre og gøre dig lige så glad og mæt som kød kan, og desuden behøver retterne heller ikke at tage en krig at tilberede.

Grønne retter

Alt for enhver smag

I bogen finder du grønne retter på alt hvad hjertet begærer, og du finder inspiration til både frokosten og aftensmaden. Her er opskrifter på supper, sandwich, ris og nudler, salater, burgere, hyggesnacks, brunch m.m. Ifølge forfatteren skal du ikke spise retterne fordi de er sunde – selv om 70 % rent faktisk er det, men fordi de giver dig energi, madglæde og samtidig mætter.

Ernæringsteam indover

Med sin superkreativitet er det selvfølgelig Jamie Oliver, som har kreeret opskrifterne, men han har fået hjælp af sit ernæringsteam, så de opfylder de sunde guidelines.
Du kan læse mere her:

Bagerst i bogen finder du også forklaringer på hvordan du skaber den rette balance på tallerkenen, og får styr på portionsstørrelserne.

Spis mere grønt og varieret

Som jeg skrev tidligere, tvivler jeg på, at jeg får min familie med på at droppe kødet. Alligevel vil jeg prøve at snige flere og flere grønne retter på bordet og med inspiration fra Grønt, tror jeg nok at det skal lykkedes.

Bogen får mine varmeste anbefalinger, hvis du mangler inspiration og mod til at gøre din madlavning lidt mere grøn.

Du kan købe bogen hos Saxo.com 

(reklamelink)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *