Jeg er f*cking hot gør dig klogere på overgangsalderen

Bogen Jeg er f*cking hot, som er skrevet af Renée Toft Simonsen er en både rørende og indsigtsfuld bog om at være i 50’erne og være i en midtvejskrise, hvor forandringer sker med stor hast.

Endelig en bog, der hudløst og ærligt sætter fokus på overgangsalderen!

Renée Toft Simonsen har skrevet bogen Jeg er f*cking hot, hvor hun åbenhjertet beretter om alle de op- og nedture der følger med, når hormonproduktionen falder, hedeturene er uudholdelige og hvor svært det er, når kroppen svigter og ikke længere er ligeså lækker som da man var yngre.

Du bliver klogere af ’Jeg er f*cking hot’

Jeg læste bogen på en weekend – jeg kunne simpelthen ikke lægge den fra mig. Det er lang tid siden jeg har læst en bog, som talte så meget til mig. Jeg tror alle kvinder, som enten gennemlever overgangsalderen eller snart skal til det, vil have stor glæde af at læse Jeg er f*cking hot.

Når overgangsalderen sætter ind, bliver vi mere porøse. Vi kan ikke gøre det samme som tidligere. Kroppen begynder at knirke, og fald i hormonproduktionen gør os mere nærtagende og sårbare. Tårerne får frit løb og der skal ikke så meget til før vi bliver berørte. Men det er også en tid, hvor vi kan høste af alle de erfaringer vi har gjort os. Og det er lige præcis det Renée gør – hun videregiver al sin visdom og smukke erkendelser, og dem kan vi alle lære og blive klogere af.

Læs også: 10 ting om overgangsalderen

Alle skal igennem overgangsalderen

De fleste kender Renée som den smukke model, der prydede alle forsiderne på 80’erne modemagasiner. Vi var mange, der var lidt misundelige på hendes smukke ydre og hendes daværende liv i New York som en eftertragtet model. Jeg kan derfor ikke lade være med at tænke – om det nu kan være så slemt for hende. Hende der stadig er så smuk, har succes med sit forfatterskab, gift med Thomas Helmig og har fire skønne unger. Men selvfølgelig kan det det – jeg læste et interview, hvor hun udtalte, at det er ligegyldigt om du er Angelina Jolie eller fru Sørensen – kroppen forfalder, hedeturene og alle de andre skavanker er en realitet og du kan ikke længere reproducere dig selv. Basta.

Tiden som mor er ikke længere det vigtigste

Overgangsalderen kommer for mange kvinder samtidig med, at ungerne forlader reden. Tiden som allestedsværende mor er ved at være opbrugt og vi skal til at genfinde os selv på ny. Det udløser en eksistentiel krise for rigtig mange. De travle morgener og al logistikken med at hente og bringe, lave aftensmad og samtidig klare et job, bliver efterfulgt af stilhed og tid til eftertænksomhed. Men også tid til refleksioner over en epoke der nu er slut, og erkende at nu skal der findes en anden mening med livet end det at være mor.

Renée har selv fire børn, hvor den sidste er ved at flyve fra reden og det reflekterer hun over på fineste vis. Hvad nu og hvordan skal hun udfylde tomheden, når børnene ikke længere larmer og kræver? Og har hun nu gjort det godt nok som mor, så børnene kan klare sig selv? Spørgsmål – jeg tror de fleste kvinder stiller sig selv, når børnene flytter hjemmefra og ikke længere har brug for én på samme måde, som da de var yngre.

Jeg er fucking hot af Renée Toft Simonsen, Politikens Forlag, 256 sider, 300 kr.

Jeg er f*cking hot får overgangsalderen frem i lyset

Kigger vi tilbage i tiden har overgangsalderen altid været et tabu. Det var noget der ikke blev underholdt med ved middagsselskaberne og ofte var det forbundet med noget skamfuldt. I dag bliver der heldigvis sat mere og mere fokus på 50’erne og tiden omkring overgangsalderen. Derfor er bogen ’Jeg er f*cking hot’ også vigtig. For jo mere vi taler og tydeliggør overgangsalderen, jo lettere bliver det også at acceptere den – både for den enkelte og alle andre.

Det er ikke skamfuldt at blive ældre – det gør vi alle, så hvorfor ikke erkende og stå ved det. Acceptere al den medgang og modgang livet nu bringer. At det er en ny tid – en forandring, hvor vi skal fylde rummet og finde fred med os selv.

DU ER F*CKING HOT Renée – og tak for din bog, som hermed varmt anbefales.

Fakta

Renée Toft Simonsen er uddannet psykolog og manuskriptforfatter. Forfatter til en stribe børnebøger om figurerne Karla, Tiberius Tudefjæs m.fl. Hun har skrevet romanerne Tirsdag formiddag (2007), Dømt til frihed (2010), bidraget til flere antologier, særligt om kvindeliv, bestyrer en brevkasse i Femina og har skrevet flere filmmanuskripter bl.a. Iqbal & den hemmelige opskrift og Iqbal & superchippen. I 2014 udkom hendes selvbiografi, Renée – At finde hjem, som hun skrev i samarbejde med journalisten Andreas Fugl Thøgersen.

Du kan købe bogen HER