Sådan undgår du at forkølelse bliver til sygedage

(Reklame) Nu begynder årstiden med ondt i halsen og snøftende næser efterfulgt af dage under dynen. En forkølelse er svær at undgå i denne årstid, men du kan selv gøre noget for at forebygge, så du får færrest sygedage.

Du kender det sikkert. Du skranter, næsen løber, halsen gør ondt og du er bare ikke på dupperne. En forkølelse er på vej og du frygter at feberen snart melder sig, så du bliver nødt til at holde sengen.
Hver eneste voksne dansker har i gennemsnit tre forkølelser om året og forkølelse er en af de almindeligste årsager til at vi må en tur forbi lægen.

Forkølelse bliver værre ved stress

Kan du mærke at der er en forkølelse på vej, er det en god idé at geare ned. Stresser du kroppen tærer du på dit immunforsvar og så kan du næsten være sikker på, at din forkølelse ender med sygedage. De fleste af os har dagligt kontakt med andre mennesker og ingen kan gardere sig mod smitte fra luftbårne virus som findes på arbejdspladser, institutioner og skoler m.m. Men du kan øge dine egne ressourcer ved at få en god og varieret kost med masser af grøntsager og frugt, regelmæssig motion og sørge for at få tilstrækkelig med søvn. Derudover kan du supplere med et kosttilskud i den mørke tid, så dit immunforsvar får et boost.

Læs også: Jeg var ved at dø af vitamin B12-mangel

Gode kilder til at lindre forkølelse

C-vitamin – har betydning for kroppens immunforsvar, der blandt andet beskytter mod virus og bakterier. Undgå dog at tage for meget, for indtager du mere end 2 gram C-vitamin dagligt, kan det medføre kvalme, diarré og risiko for nyresten.

Hvidløg – brug flittigt hvidløg i din madlavning. Det styrker din modstandskraft og dit immunforsvar.

Ingefær – lav en sund juice af f.eks. æbler eller gulerod og bland et stykke frisk ingefær i. Ingefær bekæmper infektioner.

Kamillete – Varm dig med en varm kop kamillete ligeså snart du mærker de første symptomer. Kamillete løsner snot fra næse og svælg.

Naturens kræfter kan hjælpe dig

De mørke måneder kan føles lange og tunge, for når temperaturerne dykker, ryger velværet ofte samme vej. Alfred Vogel var en naturopat og ernæringsekspert, der dedikerede hele sit liv til sit arbejde indenfor phytoterapi og for naturen. Han var af den overbevisning at de fleste aktive stoffer bevares ved at anvende planterne i frisk tilstand fremfor tørret.

Han anvendte den friske echinacea og fandt ud af at den havde effekter på forkølelse.

Blandt nogle af hans produkter, finder du blandt andet:

Echinaforce – Lindring af lettere forkølelsessymptomer
Echinaforce er et naturlægemiddel og lavet på udtræk fra blomsten echinacea purpurea (rød solhat). Den forebygger og behandler forkølelse og styrker kroppens immunforsvar. Den findes i tre størrelser og koster fra 119,95 kr. til 329,95 kr.


Echinacea Hot Drink, som indeholder koncentreret hyldebærsaft, som giver en dejlig aromatisk og mild smag, der giver velvære og varmer kroppen igennem fra top til tå. En teskefuld (5 ml) røres ud i et glas varmt vand op til tre gange dagligt. Pris 109,95 kr.

Sinuforce Næse Spray
Jeg får altid tilstoppet næse, når jeg er forkølet. Denne nærespray virker hurtigt på tilstoppet eller løbende næse. Pris 69,95 kr.

Jeg har modtaget produkterne fra Bioforce. De fås i alle helsekostbutikker, på apoteker og i Matas.