Sådan bevarer du et sundt og smukt hår

(Reklame)Håret bliver tyndere med alderen, hvilket er en naturlig del at ældningsprocessen, men ved at pleje håret rigtigt og tage et kosttilskud, kan du bevare et sundt hår.

Vi taber alle hår hver dag – faktisk taber vi i gennemsnit 100 hår om dagen. Det er helt normalt og et udtryk for hårets regelmæssige vækstcyklus. Og du registrer knap nok at du taber håret, for det kommer hurtigt igen.

I en almindelig hårcyklus befinder hovedparten af hårene sig i vækstfasen (den anagene fase), som er den fase hvor håret vokser og bliver længere. Denne fase varer som regel mellem tre til syv år. Omkring 90 procent af vores hår er i vækstfasen på et givent tidspunkt, og normalt er kun ca. ti procent af hårene i udstødelsesfasen (den telogene fase), hvor håret løsner sig og falder af. Når håret løsner sig og bliver udstødt af hårsækken, begynder det nye hår ikke at gro med det samme. Hårsækken skal først hvile sig i ca. tre måneder, før der begynder at dannes et nyt hårstrå.

Vi får tyndere hår med alderen

Desværre sker der en ændring af hårets vækstcyklus med alderen, og de fleste af os vil opleve, at håret bliver tyndere og at det vokser langsommere. Det skyldes at antallet af aktive hårsække skrumper, hvilket medfører at hårstrået bliver mindre. Ofte bliver det enkelte hårstrå også mere tørt, det bliver finere i kvaliteten, det vokser langsommere og hårstråets levetid forringes. Det betyder at du dels mister flere hår og dels bliver den gamle hårkvalitet udskiftet af hår, der er tørrere og ringere i kvalitet. Derfor vælger de fleste kvinder også en kortere frisure, når de bliver ældre.

Heldigvis findes der i dag et stort udbud af rigtig gode hårprodukter og kosttilskud, som kan være med til at styrke håret, så det ser sundt og vitalt ud.

Plej håret rigtigt

Selv om håret er blevet tyndere med alderen, kan du gøre meget for at undgå at det bliver kedeligt og trist at se på. Lad f.eks. være med at bruge overdreven styling og varme, for det kan skade hårspidserne.

Gode råd til at få et sundt hår, som har mistet sin vitalitet:

  • Vask ikke dit hår hver dag, medmindre du har skæl som har brug for daglig vask med skælshampoo. Og vask altid håret i en mild shampoo.
  • Brug en balsam hver gang du vasker det, og brug gerne en hårkur en gang om ugen, som gør håret ekstra blødt.
  • Begræns brug af hårtørrer, krøllejern, fladjern m.m.
  • Undgå at tørre håret med et håndklæde og gør du det alligevel, så gnid håret forsigtigt.
  • Børst håret forsigtigt med en blød, fleksibel hårbørste.
  • Undgår for meget hjemmefarvning og permanent – spørg altid en frisør til råds.
  • Brug en badehætte når du er i svømmehal

Kosttilskud

Skønhed kommer indefra og du kan i perioder få gavn af at tage et kosttilskud for at få de nødvendige mineraler og vitaminer, som blandt andet kan være med til at opretholde et sundt hår.

Prøv f.eks. LongoSkøn – et kosttilskud der indeholder zink, som kan være med til vedligeholdelse af normal hud, hår og negle.

100 stk. 79,95 kr. Fås i Matas, helsekostbutikker og udvalgte apoteker over hel landet.

100 stk. 79,95 kr. Fås i Matas, helsekostbutikker og udvalgte apoteker over hel landet.