De bedste tips og hårprodukter for et sundt og lækkert hår

Reklame

Er du træt af en livløs og tjavset manke, så få her gode tips til hårprodukter, der kan give håret fylde, glans og reparere skader.

Med alderen mister håret desværre volumen og mange kvinder oplever, at manken ikke længere er så fyldig som den var i deres spæde ungdom. Når østrogenet tjekker ud og du kommer i overgangsalderen er det helt normalt, at du bliver tyndere på toppen. Heldigvis er der i dag hjælp at hente, og mange hårprodukter på markedet, gør en forskel.

Hår og kvindelighed

Jeg er nok ikke den eneste, der forbinder et smukt hår med kvindelighed. For mange kvinder er håret en stor del af deres identitet. Jeg har selv altid været udstyret med et langt flot lyst hår, men da jeg kom i overgangsalderen, begyndte det stille og roligt at tynde ud. På et tidspunkt blev jeg godt bekymret, men med årene og efter at hormonstormvejret lagde sig, er det begyndt at blive kraftigere igen. Dog ikke med samme volumen som i mine yngre dage. Jeg lod det derfor klippe kortere, for det helt lange hår blev alt for tjavset. I dag har jeg skulderlangt hår, og passer og plejer jeg det med gode hårprodukter, synes jeg stadig mit hår kan være flot.

Kost er vigtig

Det første skridt i din hårpleje er kosten og her er det vigtigt at du får nok jern og protein. Hårcellerne er de hurtigst voksende celler i kroppen, men de er også de første, der bliver påvirket, hvis ikke du spiser rigtigt eller du f.eks. er stresset eller syg. Prøv derfor at få rigeligt med jern-rige fødevarer som bladgrøntsager, fisk, græskarkerner, bønner, kikærter, sojabønner og korn i din kost. Sørg også for at få proteiner, som også er rige på aminosyrer. Det får du blandt andet ved at spise ost, soja, linser, ærter, quinoa og yoghurt.

Gode råd til at pleje håret

  • Vask ikke dit hår hver dag, medmindre du har skæl som har brug for daglig vask med skælshampoo. Og vask altid håret i en mild shampoo.
  • Lad være med at bruge overdreven styling og varme, for det kan skade hårspidserne.
  • Brug en balsam hver gang du vasker det, og brug gerne en hårkur en til to gange om ugen, som gør håret ekstra blødt.
  • Begræns brug af hårtørrer, krøllejern, fladjern m.m.
  • Undgå at tørre håret med et håndklæde og gør du det alligevel, så gnid håret forsigtigt.
  • Børst håret forsigtigt med en blød, fleksibel hårbørste.
  • Undgår for meget hjemmefarvning og permanent – spørg altid en frisør til råds.

Hårprodukter der gør en forskel

Gør håret tykkere og smukkere

Jeg har været meget glad for at teste denne serie, som både består af en shampoo, conditioner, serum og et kosttilskud. Mit hår fik markant mere fylde og blev mere glansfuldt. Serien er urtebaseret og indeholder skønhedsingredienser af højeste kvalitet.

Serien består af en nærende shampoo, som giver volume, styrker håret og gør det smukt og glansfuldt. Den dufter skønt og de plejende ingredienser som æbleekstrakt og hydrolyseret ris-protein/ekstrakt genopbygger håret og stimulerer hovedbunden.

Hair Volume™ Shampoo koster 149 kr.

Conditioneren nærer og genopbygger håret med æbleekstrakt, hirse og kokos. Dit hår bliver efterfølgende  blødt og nemt at redde ud uden at efterlade håret tungt, fladt og fedtet.

Hair Volume™ Conditioner koster 149 kr.

Til serien findes også en luksuriøs og plejende Shine Serum med æbleekstrakt, havtorn, hirse, E-vitamin, solsikkeolie, rosmarin, som styrker håret, giver glans og modvirker filtret hår.

Hair Volume™ Shine Serum koster 149 kr.

For at få et optimalt resultat kan du tage et kosttilskud, som er baseret på æble ekstrakt med et naturligt indhold af procyanidin B2. Kosttilskuddet har en unik sammensætning af urter og vitaminer, som giver næring til hårsækken indefra. Hair Volume™ tabletten er klinisk dokumenteret og undersøgt hos kvinder i alderen 32– 52 år, som oplevede at deres hår blev kraftigere.

Hair Volune ™ 30 tabletter koster 225 kr. 90 tabletter Koster 597 kr. 180 tabletter koster 964 kr.

Hårplejeserien er velegnet til alle hårtyper og kan bruges af både mænd og kvinder i alle aldre. Hair Volume har vundet en del priser i hele verden og Hair volume tabletterne vandt Costumes Skønhedsfavoritter  i 2018 og Hair Volume vandt Danish Beauty Award i 2019.

Læs mere og køb produkterne hos New Nordic 

Til tørt og filtret hår

Mit hår kan indimellem filtre og være svært at rede ud. Argan Oil Smooth Serien er speciel til dig med et tørt og kruset hår. Efter brug af produkterne bliver håret lettere at håndtere, får mere glans og bliver mindre statisk, hvilket er et stort plus i de her frostgrader, hvor håret har større tendens til at blive elektrisk.

I serien, som er en af mine favoritter, finder du:

Argan Oil Shampoo og Conditioner som renser hår og hårbund nænsomt og indeholder økologisk arganolie og vegansk keratin.
Argan Oil Shampoo fra Bjorn Axen, 250ml koster 150 kr. Argan Oil Conditioner fra Bjorn Axen, 250ml koster 150 kr.

Argan Oil Smooth Milk til normalt og fint hår. Er virkelig effektiv som udglattende styling-lotion. Argan Oil Smooth Milk fra Bjorn Axen, 150 ml koster 150 kr.

Fra Bjorn Axen finder du også denne Smooth and Shine Hair Oil, som plejer dit hår med anti-frizz effekt, der definerer og efterlader håret glansfuldt og silkeblødt. Desuden tilfører oilen fugt til tørre hårspidser og længder. Olien indeholder argan- og solsikkeolie, som tilfører glans og virker blødgørende, og antioxidanten E-vitamin, der beskytter håret. Smooth and Shine Hair Oil, 75ml koster 195 kr.

Alle hårprodukterne fra Björn Axén er god mod både mennesket og miljøet, er dermatologisk testet og indeholder et højt niveau af naturlige ingredienser.

Forhandles hos Matas, Magasin, m.m

Læs også: KORT HÅR ER IKKE ET ‘MUST’ FORDI DU ER FYLDT 50

Næring til håret

For at dit hår har de bedste betingelser er det vigtigt at hårbunden også får optimal pleje. Denne Nourisihng Cream Shampoo indeholder ingredienser, der aktiverer hårbunden, så håret bliver smukkere og kan vokse hurtigere.  Shampooen med avocadoolie er rig på essentielle fedtsyrer og renser håret skånsomt og tilfører de næringsstoffer til hårstrået, som er nødvendige for at genoprette lipidbalancen.

Mit hår bliver lækkert blødt og silkeglat igen efter brug. Nourisihng Cream Shampoo fra Yves Rocher, 300ml koster 79 kr.

Vil du forkæle håret ekstra, så kan jeg anbefale Nourishing 2in1 Cream Mask eller Nourishing 2in1 Cream Mask. Hårkurene med avocadoolie forsyner hårfibrene med nødvendige næringsstoffer og modvirker udtørring af håret. Virker ikke tyngende på håret.
Nourishing 2in1 Cream Mask fra Yves Rocher,200ml koster 169 kr.

Nourishing Day Cream fra Yves Rocher, 150ml koster 169 kr.

Forhandler info: Yves Rocher forhandles på www.yves-rocher.dk. Nærmeste forhandler oplyses på 33 33 04 70.

Hjælper mod kløe

Har du kløe kan jeg varmt anbefale Ducray Sensinol Shampoo, der virker kløedæmpende og beroligende på selv de mest følsomme hårbunde. Bare efter en enkelt gang, vil du kunne mærke en forskel. I perioder med meget klør, kan du anvende den dagligt.

Ducray Sensinol Shampoo, 200 ml koster 129 kr.

Sammen med shampooen, kan du tage en kur med Ducray Sensinol Serum, som er  en beroligende serum med øjeblikkelig og langvarig effekt til kløende og sensitiv hårhund.

Ducray Sensinol Serum, 30 ml koster 140,50 kr

Hårprodukterne fra Ducray kan blandt andet købes på apoteket.

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *