Brug din øjenmakeup med omtanke

De fleste af os anvender øjenmakeup hver dag uden problemer, men huden omkring øjnene kan være meget sårbar, og der kan nemt opstå irritation eller allergiske reaktioner. Få her nogle grundlæggende tips, der kan hjælpe med at holde dine øjne smukke og sunde.

De fleste kvinder bruger mascara og øjenskygge for at forbedre sit udseende. Desværre kan du opleve at huden omkring øjnene bliver irriteret og rød.  Og det er selv om makeupprodukter i dag er langt mildere end tidligere, og kendte allergifremkaldende komponenter (f.eks. harpiks og kathon) er blevet fjernet fra produkterne.

Få her nogle gode råd, så du kan undgå problemer med rødme, hævelse og irritation af øjenomgivelsene:

– Udskift al din øjenmakeup regelmæssigt – kasser den cirka tre måneder efter åbningen. Anbring ikke en gammel applikator i en ny mascara. Cremet eller flydende øjenmakeup kan være en god base for bakterier, især hvis det er vandbaseret.

– Sørg for at dine hænder og ansigt er rene før du læger din øjenmakeup. Læg aldrig blyanter, børster eller andre applikatorer direkte på et bord, da de derved kan blive forurenet.

– Del aldrig makeup med andre. Hvis du skal teste et produkt i en butik, skal du tørre testeren med alkohol og bruge en frisk engangsapplikator.

– Påfør ikke eyeliner direkte på indersiden af øjn​​låget, hvor der er sidder flere kirtler, der kan blive irriteret.

– Hvis du bruger kontaktlinser, så indsæt dem inden du bruger øjenmakeup og ikke omvendt. Ved brug af kontaktlinser, kan makeuppen i værste tilfælde efterlade aflejringer på linserne, så det kan påvirke synet. Det er derfor vigtigt at vaske din øjenmakeup af inden sengetid.

– Undgå øjenmakeup, hvis du udvikler en infektion eller betændelse omkring øjet.

– Fjern altid øjenmakeup inden du går i seng.