Kogebogen Evergreen med lækre opskrifter på al det grønne.

Evergreen – spis grønt og oplev større sundhed og velvære

Evergreen er en ny kogebog, hvor der er blevet taget kærligt hånd om de danske grøntsager. Her finder du spændende og indbydende opskrifter med alt det grønne.

Jeg elsker at kigge i kogebøger og få inspiration til at lave nye retter, og da jeg går mere og mere op i at spise grønt, er jeg faldet helt på halen over kogebogen Evergreen. Her har den kendte kok Mikkel Karstad kreeret superlækre opskrifter og Anders Schønnemann har taget smukke billeder.

Evergreen får dig til at smage på nye grøntsager

Har du det ligesom mig, at du ofte laver de samme retter og tilbereder grøntsager på samme måde, så finder du i Evergreen helt nye måder at gå til det grønne på. Nogle gange kløjes man i de samme grøntsager og er slet ikke klar over at andre grøntsager kan smage så godt.

”Tænk, jeg vidste slet ikke grøntsager kunne smage af så meget” og ”jeg savner jo slet ikke kød” er nogle af de kommentarer som Mikkel Karstad hører mange af.

Læs også: Sådan får du de rigtige næringsstoffer som veganer og vegetar 

Og jeg kan kun melde mig i hyldekoret, for jeg behøver også inspiration når det gælder om at få flere grøntsager på bordet. Denne bog har givet mig blod på tanden og nu vil jeg blandt andet prøve kræfter med Kålpandekager med syltede svampe, rødløg og parmesan.

Mange af opskrifterne er enkle og hurtige at tilberede mens andre er mere avancerede. Er du som jeg ikke vegetar, kan opskrifterne sagtens bruges sammen med et stykke kød eller fisk.

Det er let at finde rundt i bogen, da hvert kapitel er tildelt opskrifter på en enkelt grøntsag. Alt i alt finder du masser af inspiration til alt det grønne, og så er bogen bare lækkert layoutet med utrolig smukke billeder fra den nordiske natur.

Her får du en opskrift fra bogen Evergreen:

Smørstegte ærter med parmesan, svampe og nødder
(4 personer)

500 g små nye økologiske ærter
(så bælgene også kan spises)
300 g svampe (Kantareller, rørhatte og bøgehatte)
2 spsk ekstra jomfruolie
25 g smør
salt og friskkværnet peber
1 usprøjtet citron
40 g hasselnødder
40 g frisk parmesan
lidt blandede urter, f.eks. basilikum, estragon og kørvel.

Sådan gør du:

Skyl ærterne i koldt vand, og lad dem dryppe godt af. Del hver ærtebælg i 2 på langs, og træk strengen af, som sidder i toppen, men lad ærterne blive siddende i bælgen.

Rens svampene, og del dem eventuelt i mindre stykker. Varm en pande op, og kom olie på, og tilsæt svampene. Lad dem stege i 2-3 minutter, til de falder sammen og tager farve. Tilsæt ærterne sammen med smør, og vend det hele godt rundt, så smørret smelter omkring svampe og ærter. Steg kun i 1- 2 minutter, så ærterne lige bliver varme og stadig bevarer deres friskhed og sprødhed. Krydr med salt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal.

Anret svampe og ærter på tallerkener, drys med hakkede hasselnødder, revet parmesan og blandede urter på toppen. Server ærterne med groft brød.

Evergreen af Mikkel Karstad – Lindhardt og Ringhof – 288 sider – 349,95 kr.