6 krydderier der styrker huden

Krydderier kan spice maden op, men disse naturlige underværker kan også være hemmelige ingredienser i din daglige hudpleje. Mange krydderier indeholder nemlig høje niveauer af antioxidanter, antiinflammatoriske midler og næringsstoffer, som gør din hud sund.

Læs videre her og find ud af, hvordan urter og krydderier kan bekæmpe rynker, berolige rødme og give huden glød.

Kamille beroliger huden

Det er svært at modstå en mand med sexede skægstubbe, men det er ikke altid lige godt for din hud at være i berøring med de små stikkende hår. Kamille indeholder naturlige antiinflammatoriske midler og kan reducere rødme, kløe, hævelse og generel irritation omkring munden, hagen og kinderne, der minder om solskoldning. Kamille kan være et godt alternativ til kortison, siger Jessica Wu, MD, klinisk lektor i hudsygdomme på University of Southern California Medical School.

For at behandle huden kommer du kamille i en tepose i kogende vand i to til tre minutter for at frigive de antiinflammatoriske enzymer. Læg derefter teposen i køleskabet. Når teposen er kold, kommer du den direkte på de røde, irriterede pletter i dit ansigt.

Kanel bekæmper hudskader

Kanel kan give et pift til kager og varme drikke, men kanel er også spækket med antioxidanter – stoffer der kan bekæmpe hudskader. Blandt andet har kanel mere antioxidantværdi end en halv kop blåbær, siger den amerikanske ernæringsekspert Keri Glassman, som er forfatter til flere bøger om kost.
For at få et antioxidant boost, kan du drysse en halv teskefuld kanel i din kaffe.

Husk at kassere de gamle dåser med kanel og opbevar altid krydderier i et mørkt skab, fordi varmen fra blandt andet ovnen og sollyset mindsker deres styrke.

Grøn te giver solbeskyttelse

Her er endnu en grund til at gå grønt: Grøn te har en høj koncentration af katekiner, som har stærke anti-inflammatoriske, antioxidante og anti-aging effekter på huden. Grøn te kan også hjælpe med at styrke  epidermis (det yderste hudlag), fremskynde helbredelsen af ​​sår og hæmme enzymer i din hud, der forårsager pigmentering.

Undersøgelser har vist, at ved at bruge en lotion eller et serum indeholdende grøn te i 30 minutter før du går ud i solen, kan du reducere DNA-skade og risikoen for solskoldning.

Stærke peberfrugter udligner rynker

Stærke peberfrugter som chili, paprika, cayenne og jalapeño gør mere end at sætte dine smagsløg på prøve – de forsvarer også din hud. Vitaminer A og C i peberfrugter hjælper med at bekæmpe frie radikaler, der forhindrer sammenfaldet af kollagen for at bevare integriteten i vores hud. Paprika indeholder desuden capsaicin, som virker som en solcreme og beskytter huden mod skader forårsaget af UV-stråler.

Du skal indtage peberfrugter for at nyde deres regenerative kræfter, og du kan flittigt bruge jalapeño eller cayenne i guacamole og chilipeber i karrysauce. Du kan også gnubbe fisk eller kylling med f.eks. paprika.

Rødkløver dæmper eksem

Forskellige lægemidler har længe brugt rødkløver til at hjælpe med at berolige de røde, skællende og kløende pletter på hud, som er plaget af eksem. Urter som rødkløver hjælper med at eliminere toksiner i blodbanen, der synes at udløse betændelse, siger den holistiske hudekspert Liz Earle, som selv lider af eksem.

Ifølge University of Maryland Medical Center kan rødkløver indtages som te eller bruges lokalt. Hvis du skal drikke det som te, så brug en til to teskefulde tørrede blomster i varmt vand i en halv time, og nyd to til tre kopper dagligt for at gøre brug af fordelene. Hvis du vil tage rødkløver som supplement, anbefales 40 til 160 mg om dagen. Der findes også rødkløver i salver, som kan købes i de fleste helsekostbutikker.

Gurkemeje reducerer inflammation

Gurkemeje er blevet brugt i Indien i tusindvis af år; Urten har kraftige antiinflammatoriske fordele på grund af dens høje koncentration af antioxidantet curcumin. Forskning har vist, at curcumin også kan hjælpe med at bekæmpe et melanom, når den berørte hud behandles lokalt med gurkemeje. Derudover har kræftforskning i dyreforsøg vist, at curcumin sulter kræftcellerne, og synes at være en potent hæmmer for tumoraktivitet.

Du kan bruge gurkemeje i pastaretter og kartoffelsalater, samt i supper og brune ris. Blandet med ingefær giver det også en lækker te.

Kilde: webmd.com