Få mere energi og større velvære med antiinflammatorisk kost
Det behøver ikke at være kedeligt at følge en kostplan. Ny kogebog giver masser af lækre opskrifter til at spise en antiinflammatorisk kost, så du får mere energi og større velvære.
Mange starter det nye år med gode hensigter om at omlægge kosten og spise sundere. Desværre kan det være svært at holde løftet om en sundere kost, og ofte begynder vi at spise som vi ’plejer’ inden januar er omme. Men sørger du for at lave lækre smagfulde retter, kan du sagtens overholde den sunde kostplan. Og får du det tilmed bedre, er det jo bare med at klø på med de gode intentioner om en livsstilsændring.
I en ny kogebog ’21 nye helbredende dage med antiinflammatorisk kost’ får du opskrifter på retter og forklaringer på fødevaregrupper, der giver dig velvære, balance og overskud.
Er du inflammatorisk?
I en travl hverdag, kan det være svært at overskue at købe ind og lave sund mad. Alligevel kan det have så stor betydning for dit velvære, at det ikke kan betale sig at lade være. Flere og flere af os lider nemlig af fordøjelsesproblemer, uren hud, manglende energi, søvnløshed og generel tristhed. Alt sammen symptomer på, at du kan have en kronisk inflammation i kroppen.
I starten af bogen findes en journal du kan udfylde inden du går i gang med de 21 dages kostomlægning for at blive klogere på din inflammatoriske tilstand i kroppen. Når du går i gang med din kostomlægning, kan du hver uge vende tilbage til journalen og udfylde skemaet igen og tjekke om kosten har gjort en ændring.
Kronisk inflammation
Inflammation betyder betændelse, som kan komme til udtryk som en infektion. Men inflammation dækker over meget mere, hvilket er beskrevet grundigt i bogen. En kronisk inflammation kan f.eks. være en følge af dårlige spisevaner, fysisk inaktivitet, stress, forstyrret søvn og tobak, og kan gøre store skader på kroppen.
Kronisk inflammation er nært koblet til skjult fedt deponeret mellem tarmene, i lever og bugspytkirtel. Derfor er dit taljemål en god indikator for din inflammatoriske tilstand.
Få større velvære med antiinflammatorisk kost
I bogen finder du:
– Introduktion til den nyeste forskning om antiinflammatorisk kost
– Nye opskrifter på lækre antiinflammatorisk måltider til 21 dage
– Råd om foodprepping, som letter den daglige madlavning
– Inspirerende beretninger fra danskere, der har fået revolutioneret deres dagligdag gennem antiinflammatorisk kost.
Masser af danskere har oplevet store fordele ved en antiinflammatorisk kost og denne bog kan også inspirere dig til at komme igang. Følger du bogens opskrifter vil du iden længe få ny energi og større velvære, stabilt blodsukker, bedre fordøjelse, vægttab uden sult, en god nattesøvn, færre smerter, sundt blodtryk og kolesterolniveau og mindre behov for medicin.
De lækre opskrifter får dig ikke til at lide afsavn og er du først kommet ind i rutinen med, hvad du må spise og hvilke fødevarer du bør undlade, er det slet ikke svært at spise antiinflammatorisk. Bogen er illustreret med flotte og appetitlige billeder.
Førende eksperter på området
Det er de kendte pionerer inden for antiinflammatorisk kost, læge Jerk W. Langer og ernæringsterapeut, livsstilscoach og personlig træner Louise Bruun som er forfattere til bogen. Både Jerk og Louise arbejder dagligt med at forbedre sundhedstilstanden og livskvaliteten hos mennesker med hver deres unikke udfordringer og historie.
Fakta
Ved at overholde de antiinflammatoriske regler bør du:
– Spise naturlig autentisk mad
– Lave maden selv, når det er praktisk muligt
– Lade grøntsager udgøre hovedretten
– Spise fisk, så tit du vil
– Vælge fuldkornsprodukter hvis muligt
– Undgå forarbejdet fødevarer, færdigretter, halvfabrikata, junkfood
– Vælge olier af god kvalitet
– Spise langsomt, nyd maden
Jeg har modtaget bogen som et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag