Pioppi-kuren guider dig i gennem en 21 dages-kur, hvor du får inspirerende opskrifter til morgen, middag og aften.

Pioppi-kuren er vejen til sundhed

Smid nogle kilo, få fornyet energi og undgå livsstilssygdomme. Pioppi-kuren giver dig en 21 dages-plan til en sund livsstil.

Vi skal til det sydlige Italien nærmere betegnet en lille landsby Pioppi for at finde en befolkning, som har en lang levetid, ikke lider af overvægt, type 2-diabetes, demens eller hjertekarsygdomme.

Siden 1970’erne har forskere studeret hvorfor Pioppi befolkningen undgår alle disse livsstilssygdomme, som er et kæmpe problem herhjemme og i resten af verden. Svaret ligger i kosten – den såkaldte middelhavsdiæt.

I en bogen Pioppi-kuren har den britiske hjerte-karkirurg Asem Malhotra kombineret viden om befolkningen i Pioppis livsstil med ny medicinsk og ernæringsmæssig forskning. Resultatet er blevet til en 21 dages-kur, hvor du kun skal lave små og vedvarende ændringer for at opnå en sundere udgave af dig selv.

Pioppi-kuren som livsstil

Ingen mennesker ønsker at være overvægtige. I 2013 viste en international gallupundersøgelse blandt 57.000 voksne, at helbredet betyder mest i livet. Vores valg af fødevarer sker ikke bevidst, men er stærkt påvirket af automatisk adfærd, som kræver meget lidt overvejelse, hvor ønsket om øjeblikkelig tilfredsstillelse langt overvejer vores fornuft. Vi bliver med andre ord fristet alt for ofte til at spise usundt.

Læs også: 5 sunde vaner der hjælper med et vægttab

Det kan være svært at ændre på her og nu, for det kræver store omvæltninger i fødevareindustrien og dens markedsføring. Men ved at den enkelte bliver bevidst om kosten, og ved at lægeuddannelsen ændres, så de fremtidige læger giver specifik, evidensbaseret livsstilrådgivning til deres patienter, kan flere livsstilssygdomme, som hvert år koster alt for mange menneskeliv, bekæmpes.

Selv har forfatteren ud fra egne studier kommet frem til den konklusion, at man ved at indtage en middelhavskost, kvitte smøgerne og udøve mindfulness kan opnå en bedre effekt end noget lægemiddel, når det gælder forebyggelse og behandling af diverse sygdomme.

Følg Pioppi-kuren og undgå sukker

En af de store synder i den vestlige kost er sukker. Vi spiser alt for meget af det og mange fødevarer indeholder skjult sukker, så det er svært at holde trit med hvor meget sukker vi får indenbords. Sukker er det eneste af de stoffer, vi indtager som overhovedet ikke har nogen næringsmæssig værdi, ingen essentielle fedtsyrer, ikke noget protein, ingen vitaminer og ingen mineraler. Med andre ord gør sukker os ofte fede og syge, og bør kun betegnes som en ingrediens eller et tilsætningsstof.

Læs også: Vægttab – 10 trin til at holde motivationen

Som en del af 21 dages-kuren anbefales det også at undlade sukker de første 14 dage og derefter kun indtage sukker i små mængder. Det lyder hårdt, men du vil ofte efter en kold tyrker opleve, at din higen efter sukker falder drastisk.

Gode anvisninger

Bogen guider dig i gennem en 21 dages-kur, hvor du får forslag til kredsløbstræning, styrketræningsøvelser, top-10 bedste fødevarer, pioppi-ugeplan, indkøbsliste og inspirerende opskrifter til morgen, middag og aften.

Pioppi-kuren
Af Aseem Malhotra & Donald O’Neill
Politiens forlag
336 sider
250 kr.

Køb bogen HER